Николчев: Слънчев бряг - център на нелегалната търговия
Николчев: Слънчев бряг - център на нелегалната търговия / viewsofia
Георги Николчев: Сл. бряг е център на нелегалната търговия
87643
Георги Николчев: Сл. бряг е център на нелегалната търговия
  • Георги Николчев: Сл. бряг е център на нелегалната търговия

Слънчев бряг от години е най-големия център на нелегалната търговия в България, но това е публичната тайна, пред която всички си затварят очите.Това каза в ефира Дарик Югоизток Георги Николчев - председател на Асоциацията на собствениците в туризма. Според него в курортен комплекс, който медиите основно представят с негативните новини, привантивната дейност е важна. Като пример за развитие на нелегалната търговия в комплекса, Николчев посочи ситуацията със сергиите.
„Надявам да се вземат мерки за недопускане на лица от криминалния контингент в Слънчев бряг, защото новините за курорта са предимно негативни, а конкуренцията в туристическия бранш е огромна. Горещо се надявам, че няма да се преекспонират нещата. От много години ние самите си насаждаме имиджа на пиянски или мутренски курорт", каза още Николчев. Той прогнозира, че е малко вероятно да има отмемени резервации след пресктрелката на 8 юни вечерта.
„Реакция от турооператорите със сигурност ще има, а може би и отменени last minute-резервации на руснаци и не само. Туристите са много чувствителни, когато става дума за спокойствието и сигурността им", каза още хотелиерът.

Земисттник-председателят на Съюза на собстнеците в комплекса - Веселин Налбантов пък коментира сигурността в Сълнчев бряг така: Държавата няма да се насити!