Очите вече е буден, утре ще може да говори
Очите вече е буден, утре ще може да говори / senzacia.net

Димитър Желязков по прякор Очите, който беше прострелян с пет куршума по време на гангстерска престрелка в Слънчев бряг на 8 юни вечерта вече е в съзнание, съобщиха източници на Дарик. Днес около 11.00 часа той се е събудил и има добри показатели. "Функциите му са добри. Утре вече ще може и спокойно да говори", казаха още от бургаската болница.

Точно седмица след кървавия инцидент, считания за наркобос на Южното Черноморие прескочи критичен период. Той беше приет в МБАЛ - Бургас с показатели несъвместими със живота. В продължение на шест дни състоянието му беше критично. Основната причина за това беше голямата кръвозагуба. Преливането на над 50 литра кръв не беше ефективно, заради множеството рани от огнестрелно оръжие.

Състоянието, подобно на ДИК синдром стана причина за разходване на голямо количество съсирващи кръвта ампули.  Всяка една от тях е на цена 2 200 лева. ДИК синдром може да се отключи след тежко боледуване или при неизлекувана напълно инфекция. Скъпоструващият серум се осигурява от столицата. Всяка болница разполага с нужен минимум от него., другите количества се транспортират. Те се заплащат не от държавата, а от пациента.

Заради трите операции, първата от които продължи повече от осем часа, той ще продължи да бъде на системи. А отделителните функции ще се осъществяват с помощта на дренажи.

Между 3000 лева и 5000 лева на ден струва лечението на всеки един пациент в Реанимацията на МБАЛ - Бургас, независимо от това какво е неговото име, обществено положение, професия или занимание, увериха от лечебницата.