БСП подкрепя Луков от ГЕРБ
БСП подкрепя Луков от ГЕРБ / Дарик Бургас

Общинските съветници от БСП няма да подкрепят подписката за оставка на председателя на местния парламент Константин Луков от ГЕРБ. Това стана ясно от становище на червените, разпространено до бургаските медии. Техният основен аргумент е липсата на ясни мотиви. Вижте пълния текст на позицията, без никаква редакторска намеса:

„ИБ на ОбС на БСП и групата общински съветници на БСП няма да подкрепят подписката за оставката на Председателя на общински съвет-Бургас. Основният аргумент за това е липсата на ясни мотиви.

Искаме да припомним, че групата на общинските съветници на БСП бе единствената, която гласува против избирането на г-н Луков за Председател на Общински съвет - Бургас.

За нас скандалите между съветниците на НФСБ, СЕК и Председателя на Общинския съвет на Община Бургас са част от проблемите на една управляваща коалиция, която ръководи страната и често взема общи решения на местно ниво.

Като единствена реална опозиционна сила в местния парламент, за нас е по-важно до колко този орган и общинската администрация решават проблемите на гражданите.

Ние не приемаме превръщането на Общинския съвет от орган на местно самоуправление в придадък на Кмета и общинската администрация, в орган, където не се допуска друго мнение, освен управляващото мнение, а междувременно извън дневния ред остават множеството проблеми на бургаските граждани (липса на реални инвестиции в общината, високи местни данъци и такси, ниска перспектива за професионална реализация, намаляващи доходи и др. ).

В заключение, групата общински съветници на БСП ще продължава да бъде активна опозиция в местния парламент и ще защитава интересите на бургаските граждани."