БСП поиска оставката на Кунева
БСП поиска оставката на Кунева / Dariknews.bg

БСП лява България настоява за оставката на министъра на образованието Меглена Кунева. Това каза в Стара Загора лидерът на партията Корнелия Нинова. Според нея провала със Закона за предучилищното и училищното образование, провалените матури, ниските оценки и гаврата с българските учители на Националния събор са достатъчни причини. Има срив в качеството на образованието, допълни Нинова.

„Министърът на образованието провежда сбъркана реформа и министър-председателят го позволява. Този модел на управление е изчерпан, затова искаме предсрочни избори", каза Нинова. Тя допълни, че БСП ще пусне жалба до Конституционния съд заради Закона за предучилищното и училищното образование. От партията ще настояват той да влезе в сила от 1 август 2017 година, а не от 1 август тази година.

В Стара Загора се проведе изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Това е второто подобно заседание след това в Благоевград.

„Това ще е практика. Заседанията всеки месец ще са в различни области. Целта е да се разговаря с хората, да решаваме проблемите им и най-вече личният контакт с тях да бъде осъществен", обясни Корнелия Нинова.