Величков подгони със здрави тренировки играчите в „Ботев
Величков подгони със здрави тренировки играчите в „Ботев / netinfo

Още в първите дни след завръщането си в „Ботев" Бойко Величков доказа, че няма да прави компромиси и смята да работи сериозно по изграждането на боеспособен отбор. Наставникът подгони със сериозни физически натоварвания играчите, с които започна подготовка в сряда. „Срещам разбиране и желание. Първите тренировки винаги са тежки за играчите, защото натоварванията са сериозни", коментира старши-треньорът на „Ботев".

Трима от футболистите имат леки травми - това са бранителят Даниел Генов, халфът Ивайло Цветанов и юношата Христо Георгиев.

В събота врачани ще проведат две тренировки. Първата е насрочена за 9 часа и включва двустранна игра на стадион „Христо Ботев". Ранният час е съобразен с жегите, които надвиснаха над Враца. Всеки, който иска да изгледа тренировката на Величков, е добре дошъл на стадион „Христо Ботев", коментираха от щаба на врачани.

Без изненади в треньорския щаб започна подготовката на втородивизионния тим. Очаквано Бойко Величков разчита на помощника си Иван Пасков, както и на кондиционния специалист и европейски шампион на дълъг скок от Хелзинки`94 Ивайло Младенов, с когото вече е работил при предишния си престой в „Ботев". Ново е засега само името на треньора на вратарите Христо Митов, която ще продължи да тренира наравно с Иван Иванов и Ивайло Яначков.

„Христо Митов започва като треньор на вратарите. Дискусионно е дали той да не продължи да се готви, защото според мен му е рано да окачва вратарските ръкавици на пирона, но това тепърва ще стане ясно", коментира Величков.

Наставникът на врачани обобщи целите пред отбора, които си поставя още в началото на лятната подготовка: „За мен целта пред отбора е била само една - победата. Обичам да печеля състезанията, в които участвам. Това казах и на момчетата, пък каквото сабя покаже", заяви Бойко Величков.