Разследват трима от Кърджалийско за отглеждане на наркотични вещества
Разследват трима от Кърджалийско за отглеждане на наркотични вещества / netinfo

Полицаи задържаха двама от Кърджали за 24 часа заради това, че са отглеждали растения от рода на конопа  в нива в местността  Средна Арда край кърджаилйското село Звезделина. Иззети са 13 стръка с общо тегло 4,9 грама. В жилищата, обитавани от лицата, са намерени 24 броя семена и пособия за отглеждане на растенията.

Срещу тях е започнало незабавно производство за извършено престъпление по  по чл. 354в, ал.1 от НК, който гласи: „Който засява или отглежда растения от опиев мак и кокаинов храст или растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева”.

Започнало е незабавно производство по същия член от НК  и срещу 18-годишен жител на джебелското село Жълтуша. На 24 юни в 16.50 ч. в гр. Ардино му е извършен личен обиск, при който е намерена зелена суха листна маса с тегло 0.3 грама, която при направен наркополеви тест реагира на марихуана. Лицето е задържано за срок до 24 часа.