Старозагорски села недоволстват срещу тежкото състояние на улиците
Старозагорски села недоволстват срещу тежкото състояние на улиците / Dariknews.bg, архив

„В старозагорските села състоянието на основната част от уличната мрежа е много лошо. Това предизвиква силно недоволство сред хората в населените места в общината, създава редица неудобства, води до разбити автомобили и обществени превозни средства, затруднява придвижването на специализираните коли, регулярното сметосъбиране и сметоизвозване", това обобщи след проведените приемни за граждани общинският съветник Валентина Бонева - председател на БСП в Стара Загора.
„Хората се вълнуват какви средства от общинския бюджет са предоставени за ремонт на уличната мрежа в старозагорските села и кои от тях са получили пари до този момент", подчерта Бонева.

Във връзка с проведените й срещи в Християново, Калояновец и Козаревец и въпроси на жители, тя отправя три питания към кмета на община Стара Загора Живко Тодоров. Лидерът на БСП очаква кметът да съобщи на сесията на 30-ти юни какво ще предприеме до края на годината за подобряване състоянието на уличната мрежа в селата.

Второто питане е свързано с нерегламентираното сметище до Калояновец. Кметът на населеното място е уведомил Общината за четири общински терени, замърсени с битови, растителни и строителни отпадъци, за които има предложение да бъдат включени в програми за почистването им, но трети месец вече няма отговор на въпроса. Валентина Бонева очаква общинският кмет да посочи какъв е броят на установените нерегламентирани сметища в старозагорско и какви действия е предприел за премахването им. Бонева пита и какви са намеренията на Общината по отношение на сградата на ученическия стол до ОУ „Бойчо Русев" в с.Калояновец. Сградата е неизползваема, с изпочупени прозорци и рушащ се покрив. В това си състояние тя е опасна за живота и здравето на децата. Въпросът на Бонева е какви мерки ще се вземат за обезопасяването на района и в какъв срок ще се реализират.