Камерън: Великобритания се изправя пред трудни икономически времена
Камерън: Великобритания се изправя пред трудни икономически времена / БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън предупреди, че Великобритания се изправя пред трудни икономически времена, след като британците решиха на референдум миналата седмица страната да излезе от ЕС, информира Ройтерс. По думите му последиците от Брекзита ще бъдат тежки за Великобритания. Не се съмнявам, че предстоят трудни икономически времена, заяви пред парламента Камерън.

Той допълни, че правителството няма да се откаже от правилата си за ограничаване на държавните разходи.

Камерън се надява Великобритания да запази най-близки отношения с ЕС, след като го напусне

Според него един от начините за реагиране в трудна икономическа ситуация е да се гарантира, че държавните финанси и икономиката ще останат здрави. Затова не мисля, че ще бъде правилно да премахнем фискалните разпоредби, заяви Камерън, като отхвърли призива на лидера на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин за повече инвестиции.

Юнкер и Камерън имали "учтив и приятелски разговор"

Британският премиер призова Корбин да подаде оставка, информират ДПА и Франс прес. Депутатите от британската опозиционна Лейбъристка партия гласуваха недоверие на лидера си вчера.

Камерън ще се оттегли от поста премиер на Великобритания (ВИДЕО)

Камерън заяви още, че според него Великобритания трябва да установи най-тесни отношения с ЕС в сферата на търговията, допълва ТАСС. Освен това по думите му правителството трябва да увери бизнеса, че конюнктурата няма да се промени, докато Великобритания не напусне ЕС. Камерън, цитиран от Ройтерс, каза също, че запазването на целостта на Обединеното кралство е от първостепенна важност.

Източник: БТА