Социалните звена ще бъдат обслужвани от счетоводният отдел на община Дупница
Социалните звена ще бъдат обслужвани от счетоводният отдел на община Дупница / netinfo

След детските градини, сега и социалните звена към община Дупница ще се обслужват счетоводно от отдела в община Дупница, а не от финансово-счетоводната къща.

Таня Петрова, директор дирекция „Социални дейности" обясни, че това се прави, за да се намалят разходите за счетоводно обслужване.

На среща през март с дирекция "Социално подпомагане" - Кюстендил и дирекция "Социално подпомагане" - Дупница заедно с управителите на различните социални звена са обсъждани услугите, които се предоставят в община Дупница. Със заповед от агенция "Социално подпомагане" е намален капацитетът на Дома за деца лишени от родителска грижа "Олга Стоянова", което се отразява върху бюджета, той се формира на база брой деца и е делегиран от държавата.
Тогава в процеса на разговорите се е оформила идеята за намаляване на част от средствата за счетоводни услуги, което да даде възможност на управителите да подобрят предлагането на услугите, като например за наемане на допълнителни специалисти. Преминаване на счетоводството директно към Община Дупница, ще даде възможност да се освободи финансов ресурс, който да подобри тези услуги обясни Таня Петрова, директор дирекция „Социални дейности". Припомням, че през февруари от финансово-счетоводната къща бяха изтеглени и детските градини, така на практика дружеството ще остане да обслужва само счетоводството на училищата в община Дупница.