Бербатов преговаря със своя тим-мечта от Острова
Бербатов преговаря със своя тим-мечта от Острова / Guliver/Getty Images

Българската звезда Димитър Бербатов може би е на път отново да заиграе в Англия. Ако се съди по трансферните спекулации на Острова, то 35-годишният футболист в момента води преговори с два клуба от Чемпиъншип - Нотингам Форест и Нюкасъл.

Електронното издание на "Нотингам Поуст" твърди, че агентът на Бербо - Емил Данчев, вече е провел първи разговори с ръководствата на двата клуба. Както е известно, Бербатов в момента е свободен агент, след като прекрати авантюрата си в гръцкия ПАОК. В 17 мача за тима от южната ни съседка благоевградчанинът вкара 4 гола, като бе споходен от поредица контузии.

Бербатов коментира дали ще играе в ЦСКА

Отдавна се знае за пристрастията на Бербатов към Нюкасъл, където дълги години игра големият му идол Алън Шиърър. Освен това мениджърът на „свраките" Рафаел Бенитес в момента търси опции за нападението си и кандидатурата на Бербатов няма как да бъде подмината.

В тази връзка преминаването на българина при Нотингам изглежда малко вероятно. Форест вчера привлече Апостолос Велиос срещу 1 милион паунда, а с неговото присъствие бройката на нападателите в клуба набъбва сериозно. Там са още Брит Асомбалонга, Мати Фрайът, Тайлър Уолкър, Ларс Фелдвайк и Декстър Блексток.