Оставиха в ареста обирджията от заложната къща на Ломско шосе
Оставиха в ареста обирджията от заложната къща на Ломско шосе / БГНЕС

Софийски градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста Росен Рангелов-Човката - единият от обирджиите при въоръжения грабеж на заложна къща на булевард "Ломско шосе" в София.

Съучастникът му Христо Георгиев - Ицо Полицая беше прострелян, а малко по-късно почина.

Преди дни двама, маскирани и въоръжени, нахлуха в заложна къща на бул. "Ломско шосе" в столицата посред бял ден и я обраха. Екшънът се разигра около 14.30 ч.

Разкрития за грабежа на заложна къща и престрелката в София

След дръзкият обир последва преследва не с полицията и стрелба по улиците. Цивилни станаха очевидци на екшъна, като по чудо нямаше пострадали. В квартал "Разсадника" единият от обирджиите - Христо Георгиев, стрелял многократно по полицаите, независимо че по това време в района е имало хора.

Полицаите отвърнали, простреляли го и бил задържан, но по-късно починал от раните си. Росен Рангелов беше задържан същият ден, около 17.00 ч. също в "Разсадника".

Престрелка между полиция и въоръжени мъже при обир в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

При грабежа на заложната къща бяха откраднати 4000 лева и златни накити на приблизителна стойност от 37 000 лева, които впоследствие бяха намерени.

Защитата на Рангелов днес поиска "домашен арест" като мярка за неотклонение. Съдът обаче го остави в ареста и посочи, че за трите дни разследване са събрани много доказателства. И съдът, и прокуратурата посочиха начинът, по който е било извършено престъплението като извод за неговата обществена опасност.

Мярката за неотклонение не е окончателна и може да се обжалва пред по-горната инстанция - Софийски апелативен съд.

Източник: БГНЕС