За всички наши теми и видеа до момента, както и предложения за нови, посетете фейсбук страницата ни Бърборани!

Питали ли сте се: „Той изневерява ли ми" или пък „Тя среща ли се с друг"? Понякога, дори да не обръщаме внимание и да си мислим, че всичко е наред, има някои сигнали, които издават, че връзката ни не върви в добра посока и даже може да се е намесил трети човек в отношенията ни. Попитахме психолога Лена Лалчева кои са основните признаци, по които да познаем, че ни изневеряват и ако да, струва ли си и при какви условия да се даде втори шанс на връзката.

Партньорът спира да се интересува от нас

Когато партньорът спре да се интересува от това как се чувстваме, как е минал денят ни, къде сме били, какво сме правили, уморени ли сме, това може да е един от основните признаци, че вниманието на половинката ни е някъде другаде.

Започва да вижда в нас само негативното

Когато партньорът стане твърде критичен към нас, когато започне да прави непрекъснато забележки и насочва вниманието си към негативните черти от нашия характер, на които до вчера не е обръщал внимание, според психолога това може да е друг важен признак, че половинката ни изневерява.

Когато сексът стане мираж

Друг признак, по който можем да познаем, че в живота на половинката ни има друг човек, е когато угасне желанието за сексуални отношение или те се случват твърде рядко. Според психолога Лена Лалчева това е характерно предимно за мъжете.

„Всеки един от нас знае какви са желанието и честота на сексуално желание на партньора. Забележим ли, че има намалено сексуално желание, това означава, че или той задоволява сексуалните си потребности някъде другаде, или просто има някакъв проблем. Тъй като обикновено, когато мъжете имат проблем на работното си място, доста често се отразява върху сексуалното им желание, но това е само временно, докато проблемът се изчисти", смята психологът.

Струва ли си да дадем втори шанс след изневярата

И все пак ако изневяра е имало, обикновено заставаме пред дилемата да дадем ли втори шанс на тази връзка, или да я приключим завинаги. Според психолога е възможно и не е грешно да се даде втори шанс на отношенията между двама души, но при едно много важно условие - ако във връзката има дългосрочни сериозни отношения и деца.

„Ако в една дългосрочна връзка има и деца, една еднократна или краткотрайна изневяра не би трябвало да е причина за края. Ако обаче изневерите са чести и системни, ако те са част от живота на другия, тогава нито едни отношения не си струва да бъдат продължени", посочи Лена Лалчева.

Какъв е пътят, ако сме сами

В стремежа си да търсим любовта и да намерим партньора на нашите мечти, веднага щом срещнем някого, се вкопчваме в него, виждаме се в сватбена рокля и как пренасяме дрехите и четката си за зъби при него. Това е много често срещана грешка предимно при жените.

Всеки път, когато сме отчаяни от поредното неуспешно излизане с някого, във всяка следваща среща изглеждаме все по-отчаяни, това личи и плаши човека отсреща.

Според психолога мъжете видят ли жена, която отчаяно търси връзка, бягат като дявол от тамян.

Източник снимка: ThinkStock/Getty Images