Българка, която живее в Ница: Градът се опитва да се събуди, но всички са в шок
Българка, която живее в Ница: Градът се опитва да се събуди, но всички са в шок / снимка: БГНЕС
Българка, която живее в Ница: Градът се опитва да се събуди, но всички са в шок
88462
Българка, която живее в Ница: Градът се опитва да се събуди, но всички са в шок
Българка, която живее в Ница: Градът се опитва да се събуди, но всички са в шок
  • Българка, която живее в Ница: Градът се опитва да се събуди, но всички са в шок
  • Българка, която живее в Ница: Градът се опитва да се събуди, но всички са в шок

Туристи в Ница не са успели да се приберат в хотелите си, тъй като те са превърнати в болници, където се оказва помощ на пострадалите при терористичната атака в курортния град. В продължение на часове след терористичната атака в Ница не е имало информация какво точно се случва. Сред хората е имало паника.

Днес по по улиците на града вече има хора, които отиват на работа. Градът обаче е в шок. Това разказа пред „Дарик" Теодора Панева, българка, която живее в Ница, на улица, съседна на крайбрежната, където стана терористичната атака. По време на атентата тя се е намирала в ресторант на 50 метра от мястото на нападението.

„Бях с приятелка в ресторант и около 22.30 часа си извадих телефона да видя какво става. Приятелят ми ми се обади и ми каза, че се случва нещо, че хората на улицата са в шок, бягат. Каза ми да не излизам, да седя там, където съм. Беше паника. Нямахме никаква информация доста време. След около половин час благодарение на социалните мрежи разбрахме какво точно се е случило чрез познати, които са били на мястото. Намирах се на около 50-100 метра от мястото, където са спрели камиона", каза Панева.

Българка, свидетелка на терора в Ница: Чуваха се писъци и изстрели, беше голям хаос

По думите й след атаката на всички хора, които са се намирали в ресторанта, телефоните започнали да звънят: „Всеки се опитваше да разбере какво точно се е случило. Видяхме хора, които тичаха по улицата. Охраната на ресторанта излезе да провери какво става, но хората само бягаха панически по улицата и казваха да бягаме. Затвориха вратите на ресторанта. В един момент ни помолиха всички да влезем, защото бяхме на терасата. Близо два часа ни държаха вътре и не ни даваха да излезем. След това блокираха региона и можехме да се приберем".

Теодора разказа още, че когато си тръгнали от ресторанта по улицата срещнала много объркани хора: „Имаше хора, които не можеха да се приберат вкъщи, хора, които се чудеха какво става, хора, които се опитваха да търсят роднини. Всички бяха объркани, беше ужасно.

Камион се вряза в тълпа от хора в Ница, жертвите са десетки (ВИДЕО)

Улицата, на която бе станал инцидентът, бе затворена. Навсякъде имаше полиция. С мен в ресторанта имаше двойка англичани, които не можаха да се приберат в хотела, тъй като той се намираше точно на тази улица и го бяха направили като болница и помагаха на ранените, Затова ги взех да пят в къщи".

Как изглежда Ница тази сутрин ?

По думите на българката тази сутрин градът се опитва да се събуди, но всички са в шок:

„Ежедневието продължава - има хора по улиците, хора, които чакат автобуса, за да отидат на работа. Все още минават линейки. Цяла нощ се чуваха и хеликоптери, които извозваха жертвите, защото ние живеем точно зад улицата, на която стана инцидента. Града се опитва да се събуди, но всички са в шок".

Към този момент няма данни за пострадали българи при атентата в Ница, каза Теодора Панева: „Имаме обща група във Фейсбук. В момента няма сведения за ранени българи, но все още доста хора не са се обадили и не са казали, че са добре".

„Аз живея от 12 години в Ница. Днес се случи тук, при нас, но това може да се случи в по съв всяка една точна на света. Такива хора има навсякъде, не можем да сме сигурни в това, което се случва", каза още Теодора Панева.