Корнелия Нинова във Видин: Подаваме ръка на всички отхвърлени от БСП
Корнелия Нинова във Видин: Подаваме ръка на всички отхвърлени от БСП / Десислава Крумова
Корнелия Нинова във Видин: Подаваме ръка на всички отхвърлени от БСП
88568
Корнелия Нинова във Видин: Подаваме ръка на всички отхвърлени от БСП
  • Корнелия Нинова във Видин: Подаваме ръка на всички отхвърлени от БСП

„Има много по-големи неща, които ни събират, отколкото тези, които ни разделят“, това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по време на изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на партията във Видин по повод противоречията във видинската партийна организация. „Обсъдихме противоречията във видинската партийна организация и се обединихме около това, че подаваме ръка на всички отхвърлени от БСП, каним ги да се върнат обратно, да си възстановят членството обратно - обединени и заедно да тръгнем за президентските избори...

Като очакваме и от тях с поведението си да подадат сигнал, че уважават програмата на партията, че са готови да работят за нея и че са готови обединени да вървим напред... Решението беше общо - на изпълнителното бюро и на общинския съвет“, коментира  Корнелия Нинова. Тя каза, че по време на заседанието са обсъдили проблемите на Северозапада с присъстващите кметове и представители на партийните организации по места.  „Притеснени сме от това, което споделиха кметове и общински съветници, че няма никакъв ефект и никакво развитие от плановете на ГЕРБ за развитие на Северозапада.

Тежки са проблемите с демографията, с безработицата, с икономиката, с миграцията и т.н., затова първото, което ще направим - ще зададем въпроса към министрите - докъде стигнаха и защо не се изпълняват плановете на ГЕРБ за развитие на Северозападна България...“. Председателят на БСП обяви, че другата важна мярка, която предвиждат е в Националния план за развитие на България, който БСП изготвя и който трябва да бъде алтернатива на политиката  на ГЕРБ, е да се обърне специално внимание на Северозапада и по-конкретно на малките общини.