10 години затвор за катастрофа с три жертви
10 години затвор за катастрофа с три жертви / netinfo

10-години затвор за 37-годишния Николай Николаев от Търговище, постави Бургаски апелативен съд. През март 2013 той е причинил смъртта на трима души при катастрофа.
Инцидентът е станал на второкласен път близо до Котел. Николайев е шофирал с 2, 48 промила алкохол в кръвта лек автомобил „Хюндай". Той навлязъл в насрещната лента за движение със скорост около 104 км.ч и се блъснал челно в автомобил „Фолксваген голф". От катастрофата загинали водачът на голфа и съпругата му и още едно 20-годишно момче, което се е возило на задната седалка. А негов 36-годишен спътник е пострадал.
Николаев е многократно наказван за извършени нарушения на правилата за движение по пътища -основно за шофиране след употреба на алкохол.
Случаят е квалифициран като особено тежък, поради което Николаев е осъден на 10 години затвор и е лишен от правото да управлява МПС за срок от 12 години. Съдът е определил наказанието да бъде изтърпяно при първоначален „общ" режим в затворническо общежитие от „открит" тип.
С решението си въззивният състав е изменил частично присъдата, като приспада от срока на наложеното на Николаев наказание лишаване от право да управлява МПС.
Решението подрежи на обжалване и протестирате пред ВКС.