Иванка - абсолютното оръжие на Доналд Тръмп (СНИМКИ)
Иванка - абсолютното оръжие на Доналд Тръмп (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Красива и умна, Иванка Тръмп е любимата дъщеря на Доналд Тръмп. Тя е и най-ефикасното му оръжие в кампанията и дори най-яростните му противници не намират какво да кажат срещу нея.

Челси Клинтън vs. Иванка Тръмп: Победител е Иванка

Дъщеря на Тръмп от първия му брак с Ивана, 34-годишната Иванка ще представи републиканския кандидат-президент тази вечер, преди той да произнесе речта за приемане на президентската номинация на републиканския конгрес в Кливланд.

И ако някой може да помогне на републиканския кандидат за Белия дом да спечели на своя страна американските избирателки, повечето от които са враждебни към кресливия Тръмп, това е Иванка.

Иванка  абсолютното оръжие на Доналд Тръмп (СНИМКИ)
netinfo
Тя беше в Кливланд още във вторник заедно с братята си Доналд-младши и Ерик и природената си сестра Тифани, когато републиканците официално обявиха Тръмп за кандидат за президент в края на небивала досега кампания.

"Това е направо нереално, аз съм толкова горда с баща си", заяви Иванка, видимо развълнувана, приглаждайки дългите си руси коси насред огромния спортен комплекс, в който заседава конгресът.

Майка на три малки деца, омъжена за бизнесмена в недвижимите имоти Джаред Къшнър, заради когото прие юдаизма, Иванка Тръмп е вицепрезидент, отговарящ за развитието и придобиванията на компанията на баща си - "Тръмп Организейшън".

Новият влиятелен играч в лагера на Тръмп е зет му Джаред

Завършила икономика, Иванка е бизнесдама, която създаде марка с нейното име за дрехи и аксесоари и интернет сайт, в който да дава съвети на работещите жени.

Бляскава, елегантна, със спокоен изказ, нюйоркчанката, която до неотдавна беше приятелка на Челси Клинтън, присъства всеки ден в кампанията на баща си, когото обожава.

Иванка  абсолютното оръжие на Доналд Тръмп (СНИМКИ)
netinfo
Тя говори на някои митинги, съветва го насаме, брани го, когато го нападат. През май, когато баща й беше остро критикуван по въпроса за уважението към жените, тя го защити с думите, че той "уважава напълно жените". Тогава тя дори го нарече феминист.

Мърла, побъркана, тъпа патка - на Тръмп не му върви с жените

Иванка участва активно в избора на кандидат за вицепрезидент на Тръмп. Един от сочените за възможни кандидати за поста, сенаторът Боб Коркър, дори каза, че тя самата била невероятен вицепрезидент на Тръмп. Други смятат, че тя ще изиграе важна роля в евентуално правителство на Тръмп.

Но дотогава Иванка ще е незаменим коз в спечелването на женския електорат, от което се нуждае Тръмп сега, когато само 34 процента от жените го подкрепят, според неотдавнашно допитване на Ей Би Си Нюз и в. "Вашингтон пост".

Иванка  абсолютното оръжие на Доналд Тръмп (СНИМКИ)
netinfo
Днес Иванка вероятно ще последва примера на своите братя и природената й сестра от последните дни и вероятно ще опише баща си като работохолик, внимателен, насърчаващ, взискателен към децата си въпреки честите му отсъствия.

"Той беше забавен, има прекрасно чувство за хумор. Беше взискателен към нас. Имаше големи амбиции за нас и мисля, че истински ни насърчаваше да преследваме онова, което ни вълнува", разказа тя вчера пред Си Ен Ен. От баща си тя е наследила амбицията, но не и неговата невъздържаност и ярост.

"Членовете на семейство Тръмп играят, за да спечелят", обича да казва тя. Иванка признава, че понякога в кампанията е препоръчвала на баща си да не бъде толкова краен. Но дали той се вслушва в нея?

Иванка  абсолютното оръжие на Доналд Тръмп (СНИМКИ)
netinfo
"Понякога да, понякога не, а понякога за определено време", казва Иванка през Си Ен Ен. "В крайна сметка той взима сам решенията си", допълва тя. Главна обединителка, Иванка иска да представи семейство Тръмп като напълно сплотено въпреки трите брака на баща си.

Какъв е шансът Мелания Тръмп да не е преписала от Мишел Обама?

Вчера тя защити Мелания, третата съпруга на Тръмп, озовала се в центъра на смут на конгреса, след като произнесе реч, в която откъси бяха плагиатствани от реч на Мишел Обама. 46-годишната Мелания има слабо присъствие в кампанията.

"Мелания е невероятна майка", каза Иванка пред сп. "Пийпъл". "Необичайно е жена на кандидат да не води кампания всеки ден. Тя обаче взе решение, което аз напълно уважавам - има малък син, който се нуждае от стабилност и рутина", каза Иванка.

Източник: БТА