„Мед, море и слънце“ с неустоими вкус от пчели
„Мед, море и слънце“ с неустоими вкус от пчели / netinfo

Медът лекува и укрепва организма, удължава живота, увеличава силата на духа и тялото - в това са вярвали редица древногръцки мъдреци и философи. Още преди хиляди години хората са открили лековитостта на меда, а днес вече съществуват неопровержими доказателства за това. Наричали са го „храната на боговете"...
След като знаете всичко това, можете ли да му устоите? Ако отговорът е „Не", то заповядайте на четвъртия Национален фестивал „Мед, море и слънце" - Поморие 2016, провеждащ се под патронажа на кмета Иван Алексиев.
Фестивалът ще бъде официално открит утре /петък/, от 18.00 часа на централната пешеходна алея в Поморие /срещу храм "Свето Рождество Богородично"/ и ще продължи в дните до 14 август.
Пчелари от цялата страна ще представят над 20 вида мед, цветен прашец, пчелно млечице и прополис. На 23 юли от 10.30 часа в Здравница „Сан Марина" Поморие ще се проведе и семинар на любопитни теми, касаещи пчеларството. Тематични занимания са предвидени и за най-малките любители на меда.
Събитието е организирано от Община Поморие със съдействието на Клуба на пчеларите № 1 в България, с медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер", единственото в България Национално сдружение на жените пчелари и Областния пчеларски съюз - Бургас.