Министър Ненчев инспектира границата с Турция
Министър Ненчев инспектира границата с Турция / netinfo

След главния комисар и министърът на отбраната Николай Ненчев, заедно с началника на отбраната генерал Константин Попов ще посетят района на Малко Търново и Резово днес от 13.00 ч. Министър Ненчев и генерал Попов ще проведат среща - инструктаж с военнослужещите, които участват в охраната на южната ни граница, за да се уверят лично в изпълнението на плановете и задачите по опазването на външната граница на Европейския съюз от нелегални емигранти.
Засега няма индикации за засилване на бежанската вълна към нашата страна. Това увери министърът на отбраната Николай Ненчев предварително в кулоарите на парламента. Той заяви, че при необходимост има готовност да бъдат изпратени много повече военнослужещи по границата. Предприети са всички необходими мерки за реакция. Няма раздвижване на бежанската вълна по българо-турската граница, което да налага незабавни допълнителни мерки, уточни министър Ненчев.
Министър Ненчев потвърди думите на премиера Борисов, че в последно време руски изтребители доближават, българското въздушно пространство, но без да навлизат. Припомни, че това се е случвало и преди. В тези случаи реакцията от българска страна е да вдигне двойка изтребители, които да прихванат руските. Ненчев призна, че това води до сериозни разходи.