Съдят рускиня, зашлевила полицаи в Сандански
Съдят рускиня, зашлевила полицаи в Сандански / Снимка: dariknews.bg

Районната прокуратура в град Сандански внесе обвинителен акт срещу 52-годишната Майра Ж. за нанасяне на лека телесна повреда над служител на реда.

Обвиняемата е рускиня с постоянен адрес в България, живееща в село Поленица, община Сандански. Тя е многократно санкционирана за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, включително и за управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление.

На 2 декември 2015 година по време на проверка от автомобилен патрул, осъществяващ пътен контрол, жената вместо да представи необходимите документи проявила агресия и започнала да вика на висок тон обидни думи по адрес на полицаите.

След предупреждение от страна на униформения, че ще бъде задържана за възпрепятстване на проверката, нарушаване на обществения ред и обида на длъжностни лица, разярената жена представила задграничния си паспорт като продължила да крещи. В хода на нейното усмиряване тя изненадващо зашлевила с ръка единият служител на реда. Полицаят изпитал силна болка и парене и веднага потърсил помощ Спешния център в Сандански. При прегледа лекарите веднага установили диагнозата, виждайки отпечатъка от шамара на лицето му.

Неразумната дама била задържана за 24 часа.

В хода на досъдебното производство обвиняемата Ж., не се признава за виновна и развива защитна теза, според която тя е жертва на полицейски произвол и насилие спрямо нея.

Предстои насрочване на делото от съда.