Тръмп смята, че Путин го уважава
Тръмп смята, че Путин го уважава / БГНЕС, архив

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп отправи на пресконференция днес критика по адрес на своята съперничка от Демократическата партия Хилари Клинтън, предаде Асошиейтед прес.

Обама: Тръмп не предлага нито политика, нито решения

На събитието за медиите, което се състоя в един от клубовете му за голф във Флорида, Тръмп каза, че за разлика от Клинтън, той не се страхува да застане пред хората и да отговаря на въпроси.

Как холивудската красавица Ева Лонгория разби Тръмп (ВИДЕО)

Тръмп също така отхвърли твърденията на демократите, че Русия е хакнала имейлите на Националния конгрес на Демократическата партия, за да помогне на предизборната му кампания. Според него е "твърде малко вероятно" да са верни обвиненията, че Русия е отговорна за това.

Русия ще съди следващия американски президент по делата му, не по думите

На въпрос дали руският президент Владимир Путин е възможно да предпочита именно него за бъдещ държавен глава на САЩ, Тръмп отговори: "Никога не съм се срещал с Путин, не знам кой е Путин", но добави, че го уважава. "Мисля, че и той ме уважава и се надявам да се сработим", подчерта Тръмп.

Графити показват Тръмп да целува Путин по устата

Кандидатът на републиканците отбеляза, че ако победи на изборите, отношенията между САЩ и Русия значително ще се подобрят.

Ако бъде избран за президент на САЩ, Тръмп ще обмисли съюз с Русия за борба с ИД

В интервю за тв канала Си Би Ес по-рано днес Тръмп отрече също всякакви връзки с Русия и руските власти. Той посочи, че няма никакви бизнес интереси в Русия. "Моят бизнес е разпространен по целия свят, но ние не работим в Русия, нямаме работни места там", каза той, отговаряйки на въпрос на журналиста.

Източник: БТА