Тим Кейн прие номинацията на Демократическата партия за вицепрезидент
Тим Кейн прие номинацията на Демократическата партия за вицепрезидент / снимка: БГНЕС, архив

Сенаторът от Вирджиния Тим Кейн бе номиниран вчера от делегатите на конгреса на Демократическата партия във Филаделфия за официален кандидат за вицепрезидент на изборите през ноември, предаде АФП.

Той бе избран чрез гласуване с одобрителни възгласи в третия ден на конгреса, въпреки недоверието на лявото крило на партията към него, отбеляза АФП.

Хилари Клинтън официално номинирана за кандидат-президент от демократите

Кейн прие номинацията и в речта си пред партийния конгрес разкритикува опонента на Хилари Клинтън от Републиканската партия Доналд Тръмп, че "обещава много", а само повтаря "вярвайте ми", но не казва как ще си изпълни обещанията.

"Повечето хора, които се кандидатират за президент, не казват просто "вярвайте ми". Те ви уважават достатъчно, за да ви кажат как ще направят обещаното", каза Кейн. "Така че въпросът е вярвате ли му? Цялата кариера на Тръмп подсказва, че е по-добре да не го правите", каза кандидатът за вицепрезидент на демократите.

Тим Кейн прие номинацията на Демократическата партия за вицепрезидент
netinfo

Тимъти Майкъл Кейн е на 58 години и е сравнително непознат за американците. Той обаче компенсира своята липса на известност с основен за Хилари Клинтън критерий - неговия политически опит.

Клинтън избра опитен и неопетнен политик за свой кандидат за вицепрезидент

Кейн е бил кмет на Ричмънд в приода 1998-2001, губернатор на щата Вирджиния от 2006 до 2010-а. От 2009-а до 2011 година е председател на Демократическата партия, а от 2013-а е сенатор от щата Вирджиния.

Източник: БТА, БГНЕС