Малкият Живко е транспортиран в „Пирогов”
Малкият Живко е транспортиран в „Пирогов” / netinfo

16-годишният Живко от Камено, който беше премазан в лек автомобил по време на тежка катастрофа край Слънчев бряг на 21 юли вече е транспортиран в „Пирогов".
Момчето излетя през предното стъкло на микробуса за хляб, който се заби в тир. Състоянието му беше много тежко. В продължение на седмица той беше в изключително тежко състояние в отделението по Реанимация на МБАЛ - Бургас, където лекарите не даваха надежда за живота му.
Кметът на Камено Жельо Вардунски обаче заедно с общинските съветници в града направиха и невъзможнотото момчето да бъде преместено от Бургас в най-добрата столична болница.
„Благодарение на активната работа на местната общественост, съветниците, полицията и цялата администрация, гласувахме декларация. Гласувахме декларация на извънредно заседание, водихме разговори със заместник-министъри на МЗ и с министърът на Здравеопазването за да може преместването да стане факт", каза Жельо Вардунски. Той уточни, че все още не е ясно колко ще струва лечението на детето, но ОбС - Камено ще гласува и отпускане на средства за него.
„Всички се обединихме за да направим максималното, което е по-силите ни за да спасим Живко. Става въпрос за човешки живот и за едно прекрасно дете. Състоянието му беше много тежко и затова се наложи Живко да бъде транспротиран със специален реаномобил, който пристигна от София. Не отричам работата на Бургаските лекари но мисля че в София ще има по голям шанс", каза още кметът на Камено.