Ще изгрее ли Мерил Стрийп на екрана във Мери Попинс се завръща?
Ще изгрее ли Мерил Стрийп на екрана във Мери Попинс се завръща? / Guliver/Getty Images

Холивудската звезда и носителка на "Оскар" Мерил Стрийп преговаря за роля в предстоящия филм "Мери Попинс се завръща" на компания "Дисни", съобщи Варайъти.

Ако преговорите завършат успешно, Стрийп ще демонстрира певчески умения в образа на сродница на Мери Попинс - Топси Тартлет (по съпруг Търви). Персонажът не фигурира в хитовия музикален филм "Мери Попинс" (1964), чието продължение ще бъде новата продукция.

Главната роля в "Мери Попинс се завръща" е поверена на британската актриса Емили Блънт. В оригиналния филм в образа на прочутата бавачка се превъплъти Джули Андрюс.

Създателят и звезда на бродуейския мюзикъл "Хамилтън" Лин-Мануел Миранда ще играе нов персонаж - уличния фенерджия Джак.

В продължението семейна трагедия става причина Мери Попинс да се завърне и да се притече на помощ на вече порасналите Джейн Банкс, Майкъл Банкс и неговите три деца. Действието се развива в Лондон по време на Голямата депресия.

Когато в началото на юни съобщиха, че ще бъде заснето продължение на "Мери Попинс", от компания "Дисни" не разкриха дали актьорите от оригиналната лента - 80-годишната Джули Андрюс и 90-годишният Дик ван Дайк по някакъв начин ще се включат в новия проект.

Филмът "Мери Попинс се завръща", режисиран от Роб Маршал, ще излезе на екран на 25 декември 2018 г.

Източник: БТА