Позиция на СДС Враца за скандалите в Община Криводол
Позиция на СДС Враца за скандалите в Община Криводол / Дарик Враца

Областното ръководство на СДС Враца разпространи позиция, относно случващото се в Община Криводол и изнесената в медиите информация за скандали в Общината, в които е замесено името на общинския председател на СДС и общински съветник от Реформаторския блок Христо Доков. В позицията се казва:

В късния следобед на 29 юли 2016 г., кметът на община Криводол г-н Петър Данчев, едностранно развали политическото споразумение с Реформаторския блок, с чиято решаваща подкрепа спечели втория тур за кмет на 30 октомври 2015 г., като уволни предложения от нас заместник – кмет, г-жа Албена Иванова. До настоящия момент кмета на община Криводол Петър Данчев не се е свързал с политическото ръководство на Реформаторския блок и в частност със СДС, за да обясни причините, довели до крайното му решение.

Г-жа Албена Иванова е предложена за позицията от СДС и с работата си в поверените й ресори се доказа като добър професионалист и отговорен заместник-кмет. Приемаме уволнението й като политическо, а изнесената информация в медиите - като опит да бъде дискредитирано името й и оправдани необоснованите действия на г-н Данчев. СДС беше уведомен от общинския съветник Христо Доков за тежкото финансово състояние на община Криводол и опита на кмета на общината и заместник- кмета, г-жа Диана Милетиева, да обременят общинската хазна с още 600 000 хиляди лева.

На последната сесия на Общинския съвет, след консултации с експретите в СДС, беше взето решение да не бъде подкрепено предложението за финансовото ликвидиране на община Криводол. След този отказ, който ние направихме единствено и само в полза на обществото, последва и политическата разправа с предложения от нас заместник кмет Албена Иванова. Г-н Данчев трябва сериозно да се замисли, дали приписаните й от него длъжностни нарушения не касаят ресора на другия заместник кмет -  г-жа Милетиева, чиято оставка вече беше поискана в Общинския съвет.

Противопоставяме се остро на опитите да бъде опетнено доброто име на г-жа Албена Иванова с хиперболизирани разкази за битови скандали, които не отговарят на истината.

Надяваме се, че опитите на властимащите в община Криводол за политическа саморазправа по икономически и лични причини, няма да повлияят на компетентните институции и вярваме в тяхната справедлива преценка.

Областен съвет на СДС – Враца“