Делян Добрев: БСП вадят темата Белене заради вътрешнопартийните си скандали
Делян Добрев: БСП вадят темата Белене заради вътрешнопартийните си скандали / пресцентър ГЕРБ

БСП извадиха темата за „Белене”, за да заглушат вътрешнопартийните си проблеми. Това каза във Варна народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев, пише Monitor.bg. Според него партията се тресе от скандали и се цепи така, както никога досега в своята над 100-годишна история.

"Това е единствената причина, поради която в средата на август месец, те проявяват активност по темата „Белене”. Тя винаги се извежда, когато от страна на опозицията искат да заглушат друга тема, която не е удобна”, категоричен е народният представител. По думите му причината този път е, че в последните десетина дни се наблюдава как БСП не може да определи кандидат за президент.

„Останаха няколко дни до срока, който те сами си поставиха. Вижда се, че не могат да достигнат до единна кандидатура и за да заглушат вътрешнопартийните си проблеми, те вадят други теми, а най-шумната винаги е била „Белене”, подчерта Делян Добрев. БСП са в безизходица и затова вадят темата "Белене", каза и народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова. Според нея поведението на червените показва, че там нито се познават добре Конституцията, нито правилника за работа на НС, нито пък Закона за енергетика.

Десислава Атанасова призова лидера на БСП Корнелия Нинова да не се опитва да тълкува думите на премиера Бойко Борисов и на президента на Русия Владимир Путин ш да ни пише псевдописма, каквито изпраща до председателя на парламента.На 31 август, когато НС започне работа писмото на БСП ще бъде разпределено до ресорните комисии и ще бъде взето решение дали изобщо ще стигне до пленарна зала, каза Атанасова.