Криминално непроявени се проявиха
Криминално непроявени се проявиха / ThinkStock/Getty Images - архив

За трима криминално непроявени младежи, извършили 2 кражби от частни домове в село Михайлово съобщиха от ОД на МВР Враца. първият сигнал е подаден на 18 август от жителка на с.Михайлово, която заявила, че за времето от 01.07.2016г. до 18.08.2016г неизвестен извършител чрез използване на подправен или подбран ключ е проникнал в наследствената й къща в селото, от където е извършил кражба на  електрическа печка, готварска печка /на твърдо гориво/,  хладилник,  малък електрически бойлер, метално  легло с пружина и посуда.

От проведените издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са Е. М. на 24г., от с.Ставерци, обл.Плевен, Е. М. на 28г, от с.Лехчево, обл.Монтана и С. М. на 23г., от с.Лехчево, криминално не проявени. По голямата част от вещите - обект на кражба, са продадени на лица занимаващи се с търговия на черни и цветни метали. Част от вещите са предадени с протокол за доброволно предаване.

Вчера в РУ-Козлодуй е получена жалба от жител на гр.Враца, който е заявил, че от средата на месец юли до средата на август 2016г. в с.Михайлово, от наследствената му къща е извършена кражба на 50  поцинковани водопроводни тръби, 3  печки на твърдо гориво, гумиран ел. проводник,  метално корито, 6  метални кофи и други вещи.

От проведените мероприятия се установи, че извършители на деянието същите трима гастрольори - Е. М. на 24г., от с.Ставерци, обл.Плевен, Е. М. на 28г, от с.Лехчево, обл.Монтана и С. М. на 23г., от с.Лехчево, криминално не проявени. По голямата част от вещите обект на кражба са продадени на лица занимаващи се с търговия на черни и цветни метали. Част от вещите са предадени с протокол за доброволно предаване.