37 екипажа на тазгодишното рали Сливен
37 екипажа на тазгодишното рали Сливен / netinfo

37 екипажа са заявили участие в 36-тото издание на рали "Сливен" , което ще се проведе от 2 до 4 септември.

Сред състезателите е лидерът в класирането на автомобилите с един двигателен мост Дилян Станков. Сливенският състезател ще търси задължителен финал след малшанса, който го сполетя в рали "Твърдица-Елена", когато заемаше четвърто място в генералното класиране и бе убедителен лидер в класа си.

Друг участник е румънския любимец на българските фенове Вали Порчистеану. Негов навигатор ще бъде Дан Добре. Двамата ще разчитат на автомобил Mitsubishi Lancer Evo IX в клас RC2. Любопитна подробност е, че бившият автомобил на Порчистеану е в ръцета на българина Мартин Сурилов, който също ще вземе участие в рали "Сливен". В рали надпреварата ще участват и Пламен Стайков/ Давид Давидоне с Mitsubishi Lsn EVO9, Йордан Атанасов/ Ангел Башкехайов с Mitsubishi Lsn EVO9, Николай Кортелов/ Наско Цонев със CITROEN C2, Михаил Симеонов/ Васил Георгиев CITROEN C2, Виторио попов/ Христо Попов с Опел Корса,Станислав Владимиров/ Чавдар Събев с OPEL ASTRA GSI, и Рашид Ал Кетби/ Карин Хеперле с .FORD FIESTA R5 , както и Екатерина Стратиева/ TBA със CITROEN C2 R2 MAX.

Официалното откриване на състезанието ще се състои в петък1 2 септември от 17 часа с церемониален старт на площад „Хаджи Димитър".

На 3 септември състезанието започва в 10 часа с отсечката Гавраилово 14.54 км.