Р. Кънев: България никога не е била толкова уязвима откъм външна политика
Р. Кънев: България никога не е била толкова уязвима откъм външна политика / Дарик Сливен

През последните десетилетия България никога не е била толкова уязвима откъм външна политика, заяви в Сливен лидера на ДСБ Радан Кънев. Той обясни, че имам изключително агресивно поведение на руския режим и реален действащ конфликт на няколко стотин километра от страната ни , в басейна на Черно море.

„Имаме изключително нестабилна Турция, която върви към еднопартиен, може би ислямиски еднопартиен личен режим, с огромно напрежение вътре в страната. Има и бежанска вълна и няколко милиона бежанци на турска територия, с които един очевидно вървящ към диктатура национален лидер извива ръцете на съседите. И колкото да се говори за външна политика не е достатъчно. Въпросът е какво е решението!", коментира още Кънев.

Според Радан Кънев тревогата е, „че Бойко Борисов може да проведе разговора на „миндера", така както управлява държавата". Това е катастрофална политика за държава като България, категоричен е лидера на ДСБ.

„България е член и на ЕС и на НАТО, и ако страната ни се държи като член, който иска засилена интеграция на Европа, трябва да осъзнае, че няма друга гаранция, нито за икономическото си развитие, нито за националната си сигурност освен максимална интеграция в съюзите, в които участва. И трябва да бъде член, който формира политика", каза още Радан Кънев.