5000 лв. гаранция за румънката, блъснала Боян Петров и Андрей Ковачев
5000 лв. гаранция за румънката, блъснала Боян Петров и Андрей Ковачев / Thinkstock/Getty Images

Прокуратурата в Благоевград повдигна обвинение на 27-годишната румънка, която помете с колата си и рани тежко алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев.

Според обвинението тя носи вина за пътния инцидент, станал вчера на главен път Е-79, в района на Османска чешма в Кресненското дефиле.

Лекарите от ВМА: Боян Петров явно има уникален организъм

Водачката на лекия автомобил не е контролирала непрекъснато управлението на колата и се движела с несъобразена скорост. В резултат на това излязла от пътното платно и блъснала Боян Петров и Андрей Ковачев, които били със светлоотразителни жилетки. При удара им причинила средни телесни повреди.

„Това е работно обвинение. Предстоят автотехническа експертиза, която да установи с каква скорост се е движел автомобилът, и съдебно-медицинска експертиза, която да констатира точните травми на двамата пострадали", заяви говорителят на прокуратурата Весела Стоилова.

Румънка помете с кола алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев (СНИМКИ)

На румънката е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 5000 лева. В случая не може да се наложи забрана за напускане на страната ни на обвинената водачка от Румъния, тъй като нейното деяние е непредпазливо, а не умишлено, и от него не е настъпила смърт.

Румънката е майка на две малки деца - бебе на 9 месеца и син на 7 години. Заради това тя не е задържана в ареста до 24 часа по Закона за МВР след инцидента.

Днес румънката бе разпитана пред съдия в Благоевградския районен съд. Разпитът продължи близо четири часа. В съдебната зала тя бе придружена от съпруга си.
Те отказаха да разговарят с журналисти.