Полицията издирва от дни математик медалист
Полицията издирва от дни математик медалист / снимка: Областна дирекция на МВР-Ямбол

Вече десет дни полицията издирва 26-годишния Галин Статев от Ямбол. Той е пристигнал от Германия на Централната автогара в София на 5 август и от тогава е в неизвестност. На 16 август Галин Статев е обявен за общонационално издирване.

Младият мъж е висок около 182 сантиметра, с нормално телосложение, сини очи, късо подстригана черна коса.

Галин е възпитаник на Националната природо-математическа гимназия. Носител е на златен медал от балканската олимпиада по математика и бронзов медал от международната олимпиада по математика през 2009 година. Има диплома за бакалавър от Масачузетския технологичен институт. Понастоящем завършва магистратура по приложна математика в Мюнхенския технологичен университет.

Майка на Галин - Диана Статева, разказа пред "24 часа", че той е пристигнал на автогара “Сердика” в София около 5.00 часа сутринта на 5 август. По обяд има изпратен есемес от телефона му. В 20.00 часа на същия ден е публикувал снимка във фейсбук. Приятелите му твърдят, че е от Витоша. Младежът е трябвало да започне работа в софтуерна фирма у нас, става ясно още от думите на Статева.

Родителите на Галин и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи умоляват всички, които разполагат с информация за местонахождението му, да помогнат за издирването, като се обадят в най-близкото районно управление на МВР или на телефон 112.