Трабанти, фолк дива и заря за празника на Лозница
Трабанти, фолк дива и заря за празника на Лозница / Радка Минчева, архив

Двудневна е програмата за отбелязване на празника а Лозница и тази година – съобщават от общинската администрация.

Традиционно празника откриват трабантите, Лозница е мястото, където се създаде регионален клуб „Трабант“, който по-късно стана национален. Любителите на картонените возила ще имат възможност в събота, 3 септември, да участват в трабант рали „Лудогорие 2016“. Трабантите се събират и построяват на централния градски площад в Лозница в 9,30 ч., в 11,00 ч. започва дефилето им през града и придвижване към трасето в местността „Къшла“ край Ловско. В 12,30 ч. стартира състезанието по майсторско управление за Купата на кмета, награждаването е насрочено за 15,00 ч.

Също в 15,00 ч.в Градския парк в Лозница стартират събитията, посветени на децата. Те ще могат да участват в конкурс за рисунка на асфалт, състезание с велосипеди и спортно-състезателни детски игри с награден фонд.

В 19,00 ч. на централния градски площад започва празничният концерт на самодейните колективи към  читалищата в община Лозница, а след тях на сцената излизат гостуващите изпълнители – от 20,00 ч. фолклорният певец Георги Илиевски, а от 21,00 ч. поп фолк изпълнителката Димана. В 22,00 ч. ще има празнична заря.

В неделя, 4 септември, от 10,00 ч. на Градския стадион започва турнир по борба, а в 17,00 ч. пак там – футболна среща.