Куп награди за разградски певци и от Поп-рок феста в Несебър
Куп награди за разградски певци и от Поп-рок феста в Несебър / netinfo

Отново с куп награди от музикален конкурс се завърнаха млади разградски таланти. Четири от пеещите момичета в Разград спечелиха отличия от 19-тото издание на Поп-рок феста в Несебър през уикенда. Участниците са били над 100, като е имало два раздела – за индивидуални изпълнители и за вокално-инструментални групи.

Куп награди за разградски певци и от Попрок феста в Несебър
netinfo
Първи с наградите се похвалиха от Центъра за работа с деца. Две от възпитаничките на Свилена Дечева са сред призьорите в конкурса, който се организира от община Несебър и читалище „Яна Лъскова 1905“-Несебър. 14-годишната Пламена Петрова е на първо място във втора възрастова група – от 11 до 14 години. Пред журито в състав: Мая Райкова – продуцент на българска поп-рок и джаз музика в БНР; Веселин Тодоров – създател и композитор на група „Фактор“ и Иван Лечев – музикант от група „ФСБ“ – Пламена е изпълнила „Не ти ли стига“ на Михаела Маринова и „Алилуя“ на Ленард Коен. В същата група на трето място е класирана Андреа Начева. Тя се е представила с „Пътят“ на Стелияна Христова и  „Nobody's Wife“.

Куп награди за разградски певци и от Попрок феста в Несебър
netinfo

В същата възрастова група на първо място е класирана 11-годишната Алейна Кенанова, която се подготвя сама за участие в подобни конкурси. Тя е била най-малката в тази възрастова група, но е впечатлила журито и е оценена високо от него. Алейна е изпълнила „На баща ми“ на Искра Милкова и „Non  mi ami“ на Джорджия.

Куп награди за разградски певци и от Попрок феста в Несебър
netinfo

17-годишната Камелия Николова от Разград пък е била изпълнителката, която е разплакала жури и публика – разказаха присъствали на концертите в амфитеатъра на брега на морето в Несебър. Тя е изпълнила „Бяло“ на Марияна Попова и „Je suis malade“ на Лара Фабиан. Камелия е класирана на първо място в трета възрастова група (15-18 г.), а освен това й връчват и специалната награда на община Несебър и читалище „Яна Лъскова“ – статуетка.

Куп награди за разградски певци и от Попрок феста в Несебър
netinfo