Появи се втора докладна за „Общински пазари”, но не мина
Появи се втора докладна за „Общински пазари”, но не мина / netinfo

Извънредна докладна, свързана с управлението на „Общински пазари” се появи в началото на сесията на Общински съвет-Разград, но не влезе в дневния ред.

Предложението настоящият директорски борд да остане на власт още 5 години бе на Стоян Димитров от БСП и Митко Ханчев, подкрепиха го 15 съветници, 12 бяха против, 3 се въздържаха. Ще припомним, че в предварително обявения дневен ред на сесията има предложение от Наско Анастасов от ГЕРБ да бъде избран нов директорски борд, в който да влизат: Александър Атанасов, Тодор Иванов и Метин Мутиш. Докладната е предпоследна в дневния ред.

Сесията на местния парламент се провежда на хижата на община Разград, за съветниците, общинските служители и медиите бе осигурен транспорт до „Пчелина”, единственият гражданин, пожелал да посети заседанието – Маню Манев – бе тръгнал пеша към хижата, но автомобилът на местна медия го превози до мястото на сесията. Манев се беше записал за изказване, свързано с две от докладните – договорът за сътррудничество с Орел и отчета за дейността на Общинския съвет. Речта му завърши с призив към съветника от РБ Иво Димитров да му се извини за обръщението „пич”, който прозвуча, докато Манев коментираше докладните.

Още една докладна отпадна от дневния ред – приемането на Правилник за работата на Обществения съвет за социално подпомагане. Неин вносител бе независимият съветник Милена Орешкова, тя обясни, че документът не е публикуван навреме на сайта на общината, въпреки напомнящо писмо, което тя е пратила.

В началото на заседанието председателят на Общинския съвет Надя Радославова обяви, че изнесеното заседание е част от добрите практики, които местният парламент въвежда, освен това показва и отношението на общинската управа към общинската собственост. Ще припомним, че хижата на община Разград след ремонт в началото на настоящия мандат бе отворена за граждани, нощувката в нея за общински служители е 4,80 лв., а за граждани – 18 лв.