Обвиниха рецидивист за грабеж и изнасилване на възрастна жена
Обвиниха рецидивист за грабеж и изнасилване на възрастна жена / DarikNews.bg, Архив

Обвинителен акт спрямо 45-годишния Димо Д., на 45 г., за това, че при условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи с намерението да ги присвои, като употребил сила и за изнасилване на възрастна жена, като я принудил за това със сила внесе в съда Окръжна прокуратура-Хасково.

Димо е осъждан многократно за различни престъпления – отнемане на моторно превозно средство, управление на МПС след употреба на алкохол при условията на повторност, използване на контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство, кражби.

На 14 януари 2016 г. той се срещнал с двама свои приятели и им предложил да отидат до нива край Хасково, където имало изоставени кабели, за да ги извадят и продадат. След като приключили с изтеглянето и насичането на кабелите, решили да продължат с обработката им по-късно, защото били уморени. Натоварили парчетата на автомобил и ги откарали близо до къща в Хасково, където живеела 74-годишна жена, майка на техен познат.  Димо купил бутилка водка, която изпили. Няколко часа по-късно те запалили огън близо до къщата и започнали да отделят металната обшивка на кабелите. 74-годишната жена, пенсионер по болест, им се скарала да напуснат двора и да не горят дървата, които била събрала, но те не й обърнали внимание. Натоварили кабелите в автомобил и тръгнали да ги продадат. Димо останал да събере отпадъците, след което влязъл в стаята, където била 74-годишната жена, започнал да я удря по главата и тялото и я изнасилил, въпреки че жената викала за помощ, молела да я остави и опитвала да се съпротивлява, припомнят случая от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Като приключил със сексуалните действия, обвиняемият облякъл дрехите си и поискал от пострадалата да му даде пари. Тя казала, че няма, а той продължил да й нанася удари с ръце по главата. Намерил чантата й, от която взел 150 лева от пенсията, която получила два дни по-рано, и си тръгнал. На другия ден за деянието бил подаден сигнал в полицията.

По делото са били назначени експертизи, разпитани свидетели и др.  Димо Д. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора в Стара Загора.

 

Предстои Окръжен съд-Хасково да насрочи първо заседание по делото.