В света още могат да бъдат намерени необитаеми или слабо населени острови без съвременни удобства, сателитна интернет връзка и летище.

Ако ежедневната суматоха на градския ритъм ви е омръзнала и искате да избягате възможно най-далеч, тази класация ви предоставя 7-те най-отдалечени от сушата,
населени острови, където може да се заселите. Някои са без интернет и телевизия.

Вижте тези острови

Островите Галапагос

Представляват архипелаг от около 60 островчета, разхвърляни около Екватора, като само 5 от тях са обитаеми. Намират се на 972 километра от Еквадор. Известни са с уникалната си флора и фауна, описан още от Дарвин.

Романтичният остров с най-красивите залези (ВИДЕО/СНИМКИ)

Остров Ату

Намира се в западния край на Алеутските острови и е най-източната точка на САЩ. Разстоянието до цивилизацията е около1770 км. Населението му е едва 20 души. Гледките са величествени, а климатът е суров и променлив.

Остров Лефкада - бяла перла от Рая

Остров Света Елена

Островът се намира се сред водите на Атлантическия океан, на 1930 километра от бреговете на Африка. Няма летище, но има прекрасна природа и чудесни гледки. Известен е с това, че тук е бил заточен в изгнание Наполеон Бонапарт.

Великденски остров

Намира се в Тихия океан на 2076км от остров Питкерн и на 3514 км. от Чили. Известен е с големите си каменни статуи, които мрачно се взират в океана. Островът е туристическа дестинация и има летище с редовни полети.

Остров Питкерн

Четирите вулканични острова се намират в Тихия океан на около 2100 километра от Таити. Само един от тях е обитаем. Там няма летище или пристанище, но за сметка на това има невероятни скали, плажове и растителност.

Архипелагът Кирибати

Кирибати се състои от 34 острова, от които само 21 са населени. Островната държава е е отдалечена на 2650 км от Хавай. Въпреки красивите плажове и кораловите рифове е много слабо посещавана. Заплашена е от потъване.

Топ 10 на най-добрите туристически дестинации за 2016

Остров Тристан-Да-Куня

Този архипелаг е най-отдалеченото и изолирано място на земята. Състои се от 6 вулканични острова, които се намират на 2800 километра от най-близката суша. Разположени са сред бурните води на Атлантика.