Би трябвало да ходят на училище, но вместо това чистят и готвят. Би трябвало да си играят с кукли, но вече имат деца. Всяко трето момиче в Непал се задомява преди да е навършило пълнолетие. При това не по собствена воля.

Шармила е невръстна булка от Непал. "Бременна съм и чувствам се странно, защото аз самата още съм дете", разказва момичето.

Омъжена на 1 годинка индийка получи развод след 18 години

Браковете в невръстна възраст причиняват страдание най-вече на момичетата. В Непал всяко десето момиче се омъжва преди да е навършило 15 години.

Шумнима Туланхар, координатор на организация за децата в Непал отчита, че общество се отнася към жените като към граждани втора класа. Така е в повечето страни от Южна Азия. "Смята се, че икономически от жените няма много полза", казва тя.

Съпруги по принуда - омъжват момиченца по Скайл във Великобротания

17 годишната Лалита също била омъжена на ранна възраст. "Раждала съм три пъти, две от децата ми бяха мъртвородени. Лекарят ми каза, че съм била много млада и тялото ми не се справяло с бременността", разказва тя. Сега невръстната майка има третото дете.

Детските бракове в Непал са забранени от 1963 година. Но властите и консервативните селски общности пренебрегват забраната. Правителството в Непал възнамерява до 2030 година твърдо да наложи забраната на детските бракове.

"Някога си мислех, че животът минава в смях и игри, днес обаче смях няма", казва Шармила.

Съпруги по принуда има по цял свят:

Как се женят невръстни момиченца, за да плащат "дълг на честта"

Момичетата изчезнаха в Китай

Спасиха индийка, погребана жива от баща си

В Пакистан пребиха с камъни жена, омъжила се по любов

В Китай на 27 вече си стара мома