Гришо с шотландска поличка за демонстративния мач с Мъри
Гришо с шотландска поличка за демонстративния мач с Мъри / netinfo

Ракета номер 1 на тениса ни Григор Димитров удържа на думата си. След като обеща да облече шотландска поличка в чест на Анди Мъри и демонстративния мач помежду им. Гришо спази заканата си и се появи в традиционното за страната облекло.

Григор и Мъри сътвориха изключително шоу в Глазгоу

Всичко се случи по време мача-спектакъл между Гришо и Мъри. По време на загрявката преди срещата на двойки, Григор излезе с поличка. В този екип игра и в началото на двубоя, като пласира няколко чудесни удара, а в една от ситуациите прекара топката между краката си.

Демонстративният мач между Гришо и Мъри предложи много емоции на феновете. По време на двубоя на двойки пък на корта излезе и световният номер 1 в тениса в инвалидни колички Гордън Рийд.

Григор Димитров и Анди Мъри сътвориха изключително зрелищен двубой по време на благотворителното тенис шоу, организирано от Мъри в Глазгоу. Двамата си размениха по един сет като Григор спечели първия с 6:4, а шотландецът втория със същия резултат преди шампионски тайбрек да реши победителя. В него за кеф на зрителите по трибуните, Мъри победи с 10:8.

Резултатът обаче определено не бе най-важното в тенис зрелището, в което двамата тенисисти искрено се забавляваха на корта като демонстрираха много красива и разнообразна игра като разиграванията им често предлагаха изключителни удари и спиращи дъха моменти.

През цялото време Григор бе равностоен на съперника си като често красивите неща идваха главно от него. Първият сет бе решен с единствен пробив в последния гейм, с който Димитров поведе с 6:4.

Втората част започна с пробив за Мъри за 2:1, но Гришо изравни за 3:3. Все пак шотландецът достигна до нов пробив и така след 6:4 вкара двубоя в шампионски тайбрек, в който успя да стигне до победата.

"Винаги е удоволствие да играя с Анди. Има още турнири пред нас, беше хубаво, чудесна атмосфера, благодаря ви", сподели Димитров след двубоя.

"Беше невероятно, благодаря на всички, че дойдоха да подкрепят събитието. Мачът беше труден", заяви пък Мъри.

Първата ракета на мъжкия ни тенис Григор Димитров не скри своето очарование от демонстративния мач с Анди Мъри, в който взе участие.

Хасковлията използва профила си в една от социалните мрежи, за да сподели емоцията си и да благодари на феновете, които наблюдаваха на живо спектакъла в Глазгоу.

„Благодаря ти, Глазгоу. За мен бе удоволствие, че участвах това шоу“, бе надписът придружаващ снимка от вчерашния мач, на която Димитров е облечен в шотландска поличка.