Радев: Грубо пренебрежение към избирателите е да не се обявят всички кандидати за президент
Радев: Грубо пренебрежение към избирателите е да не се обявят всички кандидати за президент / DarikNews.bg, Николай Колев

„Каузата е ясна и тя е една - България", каза в Плевен кандидатът за президент, издигнат от БСП - ген. Румен Радев.

„Клел съм се в името на България в най-ранните години на своята кариера и никога не съм отстъпвал на тази кауза, винаги съм служил на българския национален интерес и нямам намерение да отстъпвам от него", добави той.

Корнелия Нинова: Началото на промяната се казва ген. Румен Радев

Ген. Радев коментира, че едно от качествата на летеца е себеотрицанието:

„Винаги един летец при всяко излитане залага своя собствен живот в името на живота на другите. Това е част от мен и няма как да го променя, така че моята кауза е бъдещето на България - по-добро, по-справедливо и в защита на интересите на българския народ. Една президентска институция, неподвластна на други влияния и зависимости".

Румен Радев с критики към управляващите

„За да има кампания, трябва да има кандидати. Знаете, че основният кандидат за президент го няма все още на арената и, естествено, това рефлектира върху кампанията, но това за мен е едно пренебрежение и то - грубо, към българските избиратели. Българските граждани искат да видят все пак дебат за идеи и за политики, дебат на личности, а те са лишени от това. Не е добър сигнал, не е демократичният подход и може би има още едно притеснение - че когато ти влезеш в тази кампания, излагаш своите идеи и дебатираш, ти всъщност поемаш своята отговорност", каза още Радев.