Подобрява се състоянието на 10-годишното дете от катастрофата до Бъркачево
Подобрява се състоянието на 10-годишното дете от катастрофата до Бъркачево / DarikNews.bg, архив

Здравословното състояние на 10-годишното дете, което бе блъснато от неправоспособен шофьор в с. Бъркачево в петък вечер, се подобрява. Това съобщиха за "Дарик" от врачанската болница, където то бе настанено за лечение с опасност за живота. Към момента момченцето е в съзнание, храни се самостоятелно и не се налага транспортирането му в друга болница, уточниха от здравното заведение във Враца. Детето е с гръдна травма и контузия на белия дроб.

Шофьор без книжка блъсна дете във Врачанско (ВИДЕО)

Катастрофата, при която то пострада, стана около 17.20 ч. на 23 септември. Лек автомобил "ВАЗ 2104" връхлита върху момченцето, което в този момент се намира на пътното платно. Пътят обаче не е асфалтиран никога и целият е в пръст и трева. Колата е управлявана от 27-годишен мъж от с. Бъркачево, който е неправоспособен шофьор. Направената му проба за алкохол с дрегер е отрицателна.

Детето е транспортирано първо в Центъра за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина, след което е преведено и настанено в реанимацията на Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" във Враца.