Сърфист оцеля след ухапване от акула
Сърфист оцеля след ухапване от акула / Thinkstock/Getty Images

Сърфист е бил ухапан от акула на същия австралийски плаж, където преди година японски сърфист пострада смъртоносно, съобщи днес австралийската полиция, цитирана от Асошиейтед прес.

Сърфист шампион оцеля след нападение на акула

Седемнайсетгодишният младеж е бил ухапан еднократно по бедрото, докато сърфирал рано в понеделник на плажа Лайтхаус край град Балина, съобщи полицията. Младежът успял сам да излезе от водата и е получил помощ от медицинска сестра, която случайно се намирала в района. Той е отведен в местна болница и е в стабилно състояние.

Кои са най-опасните риби в света?

През февруари миналата година 41-годишен японски турист загуби и двата си крака на същия плаж, след като бе нападнат от бяла акула с големина 3-4 метра.

Всички плажове около Балина, която се намира на източния бряг на 600 км северно от Сидни, ще бъдат затворени през следващите 24 часа, съобщи полицията.

Мъж извади акула от водата, за да се снима с нея

Последното смъртоносно нападение на акула в Австралия бе през юни, когато 60-годишен водолаз бе убит от голяма акула в близост до западния крайбрежен град Пърт. По-малко от седмица преди това 29-годишен сърфист загина, след като кракът му бе отхапан от акула южно от Пърт, припомня АП.

Източник: БТА