Мислите ли, че гангстерският живот е само за мъже? Помислете отново. Жените могат да бъдат също толкова безсърдечни, жестоки и смъртоносни.

Пример за това са петте най-опасни жени в света:

Мария Личарди

Гангстерският живот бил в кръвта ѝ, благодарение на баща ѝ и братята ѝ. В продължение на осем години Мария ръководела клана Личарди - част от Камората в Неапол до ареста си през 2001 година. Освен рекет и трафик на наркотици, кланът купувал и млади момичета, много от които непълнолетни, от Албанската мафия.

Шашикала Патанкар

Шашикала е позната с прякора "Бейби", но трафикът на наркотици ѝ е добре познат. Тя била главатар на клан в Мумбай, който се занимавал основно с наркотици. Била на трона до 2015 година, когато е арестувана след 40 дни преследване от полицията.

Мария "Чата" Леон

Тази майка на 13 години била кралица на наркоимперията в Лос Анжелис и един от най-опасните гангстери в града. Бандата ѝ тероризирала цели квартали. Мария е отговорна за убийства, контрабанда на наркотици и трафик на хора до ареста си през 2008 година.

Фанет Умураза

Фанет е военен лидер на конгоанска бунтовническа група. Тя нареждала на войниците да извършват престъпления, като убийства и отвличане на деца. Докато нейната група вършела мръсната работа, тя ходела на СПА и маникюр, а също така давала интервюта, в които се представяла за такава, каквато не е.

Саманта Лютуайт

Позната е още като "бялата вдовица". Тя е главният член на терористичната група Ал Шабаб и стои зад 400 убийства, включително взривяването на коли бомби, самоубийствени атентати и мъчителното клане на 148 човека в университет в Кения. Тя обучавала жени, които да бъдат камикадзе и помагала на "Ислямска държава".

Вижте още:

Най-богатите наркобарони

Кралят на кокаина Пабло Ескобар

Британка в Сирия: Сред жените в „Ислямска държава" цари гангстерски манталитет