85 души в област Кърджали намират работа по Регионалната програма за заетост и обучение
85 души в област Кърджали намират работа по Регионалната програма за заетост и обучение / netinfo

85 души ще бъдат наети на работа в Област Кърджали по Регионалната програма за заетост и обучение, която ще стартира на 17 октомври. Работните места, които ще бъдат разкрити по програмата, са за поддръжка на пътища, опазване на общинската собственост, комунално-битово обслужване, превенция в горския сектор и др.

Това реши Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, председателствана  от заместник областния управител Румен Младенов, която гласува разпределението на средствата и работните места по програмата.

Одобрените проектни предложения са на стойност 226 760 лева. 85-те души ще бъдат наети на работа за срок от 5 или 5,5 месеца. Техни работодатели ще бъдат пет от общините /без  Момчилград и Джебел, които не са кандидатствали/, както и три държавни институции – Пътно управление, Държавните горски стопанства и ВиК.

Специална комисия с участието на експерти от Бюрата по труда, Инспекцията по труда и синдикатите класира подадените проекти, съобразно предварително приета методика.