Готов е пътят през Димово
Готов е пътят през Димово / АПИ

Завърши превантивният ремонт на път I-1 Димово - Медовница – Ружинци. Тази година с осигурените от правителството 27 млн. лв. бяха обновени около 65 км от път Е-79 Видин - София. С приключването на строителните работи тежкотоварният трафик от и към Дунав мост 2 вече ще преминава по първокласния път, с което се повишава безопасността и удобството при пътуване, подобрява се и удобството на хората в Северозападна България.

Участъкът от E-79 Димово - Ружинци е основна пътна връзка на общините Димово и Ружинци. Пътят преминава през град Димово, селата Бела, Скомля, Медовница и Ружинци. По време на ремонтните дейности на път I-1 Видин – София тежкотоварният трафик преминаваше през обходен маршрут по път II-11 /о.п. Видин - Димово/- Симеоново – Ботево - Арчар и път III-112 Добри дол – Дреновец. От утре движението на камионите над 12 тона по третокласния път се преустановява с поставянето на необходимата пътна сигнализация и тежкотоварният трафик ще бъде насочен по ремонтирания Е-79.

От утре - 1 октомври, започва превантивният ремонт на 10,5 км от третокласния път III-112 Добри дол – Тополовец, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”. Пътят не е обновяван от близо 16 години. С осигурените от правителството 4,2 млн. лв. ще бъде подновена пътната настилка, ще се подобри хоризонталната и вертикалната сигнализация. При добри метеорологични условия строителните дейности се предвижда да завършат до края на месеца.