Студенти от ЮЗУ представят танцов спектакъл
Студенти от ЮЗУ представят танцов спектакъл / Снимка: ЮЗУ

На 21 октомври от 18.00 часа в зала „Яворов" студенти от специалност „Съвременна хореография" ще представят своите нови постановки.

Танцовият спектакъл под надслов "Обичам с френско очарование, испански страсти, италианска оперност и английски хумор" включва хореографии на студентите и на техните преподаватели - проф.д.изк Анелия Янева, Чан Тхе Чунг, Надежда Здравкова.

В спектакъла са поканени за участие и студенти от специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър", които под ръководството на доц.д-р Александра Хонг и ас. Савина Владова са подготвили миниатюри в сферата на пластическия театър.

Представлението е в шест блока:
Клас концерт на изучаваните в „Съвременна хореография" танцови стилове - класически танц, модерен танц, дуетен танц, контакт-импровизация, джаз и греъм техники; пластически театър; огнени ритми - салса, бачата, афро; за любовта - дуети и трио; хип-хоп настроения; постановки по музика от италиански оперни композитори.

Спектакълът е част от програмата на IX Национален студентски фестивал на изкуствата 2016, организиран от Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски".