От 24 октомври започва прием на документи по проект „Осигуряване на топъл обяд в Г. Оряховица”
От 24 октомври започва прием на документи по проект „Осигуряване на топъл обяд в Г. Оряховица” / netinfo

От 24 до 28 октомври включително ще се приемат документи по проект „Осигуряване на топъл обяд в Горна Оряховица”. Той ще се финансира по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. По проекта ще бъде осигурен топъл обяд на 45 самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии. Те ще получават супа, основно ястие и хляб, а храната ще се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж в Горна Оряховица.

Желаещите да получават топъл обяд трябва да подадат заявление-декларация от кандидата (по образец) или от негов законен представител – настойник, попечител, когато става въпрос за пълнолетно, но недееспособно лице; документ за самоличност на лицето или законния му представител за справка; актуален документ за размера на получаваната пенсия.

Документите ще се приемат в сградата на Домашен социален патронаж на ул. „Мано Тодоров” №2. Повече информация може да се получи на място или на телефон 0618 2 02 78. Критерият за подбор на кандидат-потребителите, които ще получават топъл обяд е размера на тяхната пенсия.

Освен храната, потребителите ще получават и съпътстващи услуги. Социален работник ще ги консултира относно ползването на социални, административни или здравни услуги. На хората, получаващи инвалидни пенсии ще бъде предложено да ползват социални услуги в дневния център за възрастни хора с увреждания в горна Оряховица.

Предстои Кметът на Общината да подпише договора за изпълнение на проекта „Осигуряване на топъл обяд в град Горна Оряховица”, след което ще започне и реализацията му.