Дарителска кампания за Дани!
Дарителска кампания за Дани! / Личен архив//Фейсбук

Дарителска кампания в помощ на дванадесетокласника Даниел Маринов от Спортното училище във Враца стартираха неговите съученици, приятели и преподаватели. Младият плувец претърпял инцидент през лятото, вследствие на който е засегнат гръбначния му стълб и притиснат гръбначния мозък. Веднага след произшествието му е направена спешна операция на 7-и шиен прешлен в Бургас, последвана от дълга рехабилитация във Враца.

В момента Дани продължава да е на легло. Трудно движи ръцете си и е обездвижен от кръста на долу. Диагнозите му са „параплегия на долни крайници” и „парапареза на горни крайници”. Последното изследване с ядрено-магнитен резонанс е показало нуждата от нова операция. Тя ще струва по предварителна информация от 6 хил. до 10 хил.лв.  – пари, които не се поемат от Здравната каса.

Заради това на много места във Враца, а вече и в Мездра има поставени кутии за дарения.  За Дарик майката Вергиния Маринова обясни, че в скоро време ще бъде открита и смс кампания за дарения, за която ще ви информираме своевременно. До момента  кутии има в механа „Нашенци“, в Спортното училище и  Езиковата гимназия, НУ "Иван Вазов", СУ "Христо Ботев", в магазин до СУ "Васил Кънчов", в офиса на "Еконт" на пл. "Руски", в кафе "Валентино", както и във фен клуба на „Ботев” Враца.

Всички са впечатлени от силния дух на Дани, който е твърдо  решен да завърши училище и да отиде на абитуриентския бал. Да му помогнем!

 

Дарителска сметка: IBAN BG19FINV91501316841132 BIC FINVBGSF

Дарителска кампания за Дани!
netinfo