Не шест, а осем млади футболисти заминават за Милано
Не шест, а осем млади футболисти заминават за Милано / Dariknews.bg

Не шест, както беше обявено предварително, а осем деца, участвали в Милан Джуниър Камп 2016 в Дряново, заминават за Италия. На официална церемония в Община Дряново бяха обявени отличените млади футболисти.

Това са:
Троян Димитров от Дряново, Боян Стефков от Ловеч, Петър Господинов от Варна, Данел Кънчев от Велико Търново, Мерт Дурмуш от Ловеч, Мартин Димитров от Плевен, Константин Косев от Севлиево и Емануил Генов от Варна.

През пролетта на 2017 година те ще бъдат в Италия, а като част от обучителната им програма е включено наблюдение на мача Милан - Дженуа.

Силвио Броли и Алесандро Джани се убедиха, че Дряново предлага отлични условия за провеждането на Милан Джуниър Камп

Мечтайте, деца!
С този призив се обърна към отличените участници в Милан Джуниър Камп Силвио Броли, директор на академия „Милан". „Не непременно да станете големи футболисти, а хора, които вярват в целта си".

Не шест, а осем млади футболисти заминават за Милано
netinfo

„Днес е финалът на едно щастливо събитие, което се проведе в нашата община", заяви Мирослав Семов, кмет на Дряново:

„Оказва се, че турнирът е най-големия от този тип в света. Доказателство за това е изборът не на шест , а на осем деца, избрани лично от треньорите на „Милан". Ние бихме искали всичките 243 деца, които взеха участие, да бъдат избрани. Това не може да стане, отиват само тези, които са най-заслужили. Аз съм сигурен, че отивайки в Милано, ще покажете своите възможности и ще защитавате с чест нашата страна и този спорт.

Приветствайки г-н Броли, директор на академията, ние искаме да засвидетелстваме, че нашето желание е партньорството на Община Дряново с този велик клуб да се разраства. Ще направим всичко възможно следващите организации да бъдат на подходящото ниво и с новите звезди, които ще изгреят на небосклона и ще станат също наши посланици. Желая отлично представяне в тази родина на футбола".

Силвио Броли, директор на акадимия „Милан":

„Това събитие е важно за Дряново, а и изключително важно за нас като клуб. Искам да благодаря специално на треньорите, които взеха участие в лагера. Надявам се, че те са взели нещо от нашите треньори и че нашето сътрудничество в бъдеще ще продължи. Искам да благодаря за цялата организация на Община Дряново и на всички хора, които бяха ангажирани. Те направиха така, че всичко да бъде на ниво по време на събитието.

Искам да благодаря специално на децата, които се включиха в лагера и на родителите, които им позволиха да участват. Така те се приближиха до нашия свят - смета на „Милан". Изказвам поздравления от всички наши треньори, които през лятото бяха тук. За тях беше едно незабравимо преживяване и мога да ви уверя, че избора на деца, които да бъдат отличени и да дойдат в Милано не беше лесен.

След нашето събрание, в което се включиха и представители на главната дирекция на клуба, се спряхме на осем, а не на шест деца. Като брой имаше още няколко деца, които за съжаление, не можахме да включим. Поздравления за спечелилите".