Лек автомобил се взриви във В. Търново, при инцидента пострада жена
Лек автомобил се взриви във В. Търново, при инцидента пострада жена / netinfo

Лек автомобил се запалил в движение и минути по- късно се взривил във Велико Търново. При експлозията изхвръкнал предният капак на колата на около 60 метра и ранил 63-годишна жена.

Инцидентът станал около 15.00 часа на ул."Симеон Велики" 10 в квартал "Колю Фичето" в близост до голям търговски център в старата столица.

По-рано през деня собственикът на лекия автомобил "Фолксваген Голф" установил, че има технически проблем и закарал колата на автомонтьор. Оказало се обаче, че са необходими резервни части и водачът се отправил към специализиран магазин, за да набави нова бензинова помпа.

Когато наближил до търговския обект, откъм двигателя се извили дим и пламъци. Секунди след като спрял и излязъл от колата, която е с газова уредба, последвал оглушителен гръм. Автомобилът се превърнал във факла. След минути на място пристигнали две пожарни, линейка и полиция. Районът около горящата кола бил отцепен.

Пострадалата жена е откарана в областната болница. Тя е с охлузна рана на едната ръка и силна уплаха, но е без опасност за живота. Фолксвагенът е напълно унищожен. По случая е образувано досъдебно производство.