Хиляди жени излязоха на протест срещу Мадуро
Хиляди жени излязоха на протест срещу Мадуро / Guliver/Getty Images

Хиляди жени излязоха по улиците на венецуелската столица Каракас, за да протестират срещу президента Николас Мадуро, предаде Франс прес.

Демонстрантките организираха поход по улиците на града, като тръгнаха от четири различни места, преди да превземат основна пътна артерия - булевард "Франсиско Фахардо".

Президентът на Венецуела: Предотвратихме опит за преврат

"Готови сме на гражданско неподчинение. Ще се противопоставим на Мадуро и ще постигнем искането си за референдум", заяви венецуелската журналистка Лилиян Тинтори, съпруга на опозиционера Лопес, който е в затвора.

Във Венецуела ще пращат в затвора предприемачите, които саботират страната

До протеста се стигна, след като в четвъртък властите в страната обявиха, че преустановяват временно процеса по организиране на референдум по въпроса дали Мадуро да остане на президентския пост или да се оттегли. Опозицията определи това като държавен преврат и призова за национална мобилизация срещу решението.

Днес ще има извънредна сесия на венецуелския парламент, в който опозицията има мнозинство. Очаква се на нея да бъдат взети конкретни мерки срещу решението за суспендиране на процеса за организиране на референдум.

Източник: БТА