Бивш миньор обяви гладна стачка заради гроба на Левски
Бивш миньор обяви гладна стачка заради гроба на Левски / Снимка: БГ НЕС, архив

Бивш миньор от симитлийското село Черниче обяви гладна стачка заради гроба на Левски.

74-годишният Павел Кипров е известен в региона като близък приятел на петричката пророчица Ванга. Той от години твърди, че тя му е споделила тайната за това къде е погребан Апостола. Възрастният мъж от 16 години се опитва да убеди институциите да се вслушат в думите му и да открият тленните останки на Апостола.

Днес отчаян, че никой не му обръща внимание, той обяви гладна стачка. "Дойде ред за крути мерки, за да ми обърнат внимание и най-сетне да намерят къде са погребани тленните останки на Апостола", признава Павел Кипров.

Той започнал гладната стачка в неделя на обяд. Позволява си да пие само вода.

Кипров е категоричен, че умишлено не го пускат до премиера Бойко Борисов. Той е убеден, че ДАНС пречи за разкриване на тайната къде е гробът на Васил Левски.

"Убеден съм, че гробът на Левски е там, където ми каза пророчицата Ванга преди 25 години - в църквата "Св. Никола" в София, до митрополията. Намира се до олтара, в дясната част. Над гроба има прозорче и е зад иконата на Свети Йоан Кръстител", разказва Кипров.

Той смята, че с елементарна апаратура могат да намерят гроба. Според него обаче има заговор срещу държавата и Борисов.

"От февруари тази година до момента три пъти внасям искане за среща с премиера, но сигурно това не стига до Борисов. Молбите ми се губят някъде в деловодството. Ще гладувам, докато умра или пък не се срещна с премиера. Толкова ли са скъпи 5 минути на премиера, че да не може да се срещне с един гражданин", пита Павел Кипров.

Той ще продължи да гладува докато не излезе истината къде е погребан Апостола.